Goedkope DJ controller kopen: 5 aanraders

Op zoek naar een goedkope DJ controller? In dit artikel deel ik de 5 beste DJ controllers van dit moment welke minder dan 200 euro kosten. En van kwaliteit zijn.

Met deze DJ gear kun je ontdekken hoe alles werkt, of je DJ’en echt leuk vind en de smaak te pakken krijgen. Vóór je honderden of duizenden euro’s uitgeeft.

Onthoud wel; Alles onder de 1000 euro is goedkoop als je over DJ sets praat. Hoe duurder het apparaat is hoe beter de kwaliteit.

Ook hebben duurdere DJ controllers vaak meer mogelijkheden en technieken die net wat beter werken.

Ben je bereid iets meer dan 200 euro uit te geven? Dan zijn deze DJ controllers voor beginners ook interessant voor jou!

De 5 beste goedkope DJ controllers

Om je zoektocht makkelijker en korter te maken heb ik vanuit mijn DJ ervaring de 5 beste DJ controllers goedkoper dan 200 euro voor je geselecteerd.

Deze controllers zijn prima geschikt voor het reguliere DJ werk. En van goede kwaliteit.

Laagste prijs: Numark Party Mix DJ controller

De Numark Party Mix is de meest goedkope DJ controller op de markt welke ook kwalitatief goed is.

Deze controller heeft alle functies welke een moderne DJ controller zou moeten hebben. De gear is gemaakt voor Serato DJ: De meest populaire DJ software van dit moment.

Daarnaast heeft de controller een strak en modern maar toch speels design.

Beste deal: Pioneer DDJ-200

Ook Pioneer is actief in de markt voor goedkope DJ controllers. Met de Pioneer DDJ-200 hebben ze een lichtgewicht DJ controller uitgebracht met de typische kenmerken van Pioneer.

Boven aanzicht van de Pioneer DDJ-200

Ondanks de lage prijs heeft deze controller alles om te beginnen als DJ:

  • Jogwheels voor beatmatching en scratchen
  • Losse Cue & Play knop
  • Hot cue buttons (Performance pads)
  • Sync optie en Filter FX knoppen (effecten)
  • Pioneer RekordBox licentie

In tegenstelling tot andere controllers heeft de Pioneer DDJ-200 geen ingebouwde geluidskaart. Dit betekent dat eventuele speakers aangesloten moeten worden op de audio-uit van je laptop.

Hercules DJ Control Inpulse 200

Hercules maakt DJ controllers en apparatuur voor beginnende hobby DJ’s. Bijna alle controllers van Hercules zijn goedkoper dan 200 euro. De DJ Control Inpulse 200 is één van de goedkoopste modellen (rond de 90 euro).

De controller werkt met de software DJUCED en heeft aardig wat opties. Het is een ideale instap controller welke ook geschikt is voor kinderen.

Met de IMA technologie (Intelligent Music Assistent) laat de controller via licht zien wat je moet doen voor de perfecte mix. Zo leer je supersnel DJ’en!

Hercules DJ Control Inpulse 300

Dit is de grotere broer van de Inpulse 200. Gebaseerd op dezelfde technieken maar met meer functies en mogelijkheden.

In tegenstelling tot de Inpulse 200 heeft deze controller per kanaal 8 ‘Drumpads’ welke als Hot cue, effecten, loops en sampler dienen. Zo kun je jouw mixen veel meer energie geven en spelen met de muziek.

Hercules Universal DJ

Nog een controller van Hercules: De Universal DJ.

Het design van de controller vind ik zelf niet aantrekkelijk: Het is heel speels en robuust. Je kunt zien dat dit een controller is welke oorspronkelijk voor kinderen is ontworpen. Voor hen is dit design perfect om de feeling te krijgen met de functie van elk knopje.

Wel valt deze DJ set in de categorie goedkope DJ controllers en zijn de reviews goed. Dus heb ik deze toch opgenomen in het lijstje.

Mijn mening: Voor de prijs is het interessanter de Hercules Inpulse 300 te kopen.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.